Thursday, December 24, 2009


Assalamualaikum


Gua: Ape cerita bai? Best?


Rakan2YangKecewa(R2YK):  [dengan muka yang kecewa sambil senyum] ko taw2 je la Zabed.


     Itulah reaksi geng R2YK bila cubaan kali ke-4 gagal mendapatkan tempat duduk di dalam cinema untuk menonton filem 2012 ni. 4 kali berturut-turut ya. malam pertama, malam kedua, malam ketiga dan malam keempat. mak aih. macam cerita pasangan pengantin

Posted by Posted by zabed at 1:29 AM
Categories:

6 comments  

Monday, December 21, 2009


Assalamualaikum

     post kali ni bukannya bermaksud nak caci atau hina mana2 pemimpin, tapi nak tegur. bukan tegur pemimpin, tapi MASYARAKAT itu sendiri. cuma gambar di atas ada kaitan dengan post kali ni, iaitu semangat kebangsaan, 1MALAYSIA.


     by the way, aku tidak berminat dengan politik, malah aku

Posted by Posted by zabed at 11:05 AM
Categories:

0 comments  

Saturday, December 19, 2009


      Kalau citer pasal ragbi ni mesti orang akan fiikir ganas and extreme. memang betul pun. tengok gambar di atas ni pun dah nampak dah macam mana nature sport ragbi itu sendiri. memang nampak macam orang gila kemaruk dekat mamat baju biru tu pun ada gak. well, aku pun ada pengalaman dalam sukan ni whether buruk atau yang baik.

     Kali pertama dan terakhir aku main ragbi time form 5 kat Lipis dulu. Alih2 kat lipis. tak ada tempat lain ke. Memang la. Macam2 aku belajar kat lipis dulu. dalam banyak2 institusi2 yang aku pernah belajar termasuk kat semenyih ni, dekat lipis jugak yang paling unik dan pengalaman yang paling pelik aku dapat kat sini. Haha tapi post kali ni aku nak cerita pasal pengalaman ragbi

Posted by Posted by zabed at 10:31 PM
Categories:

2 comments  

Wednesday, December 9, 2009




Assalamualaikum

post kali ni lebih kepada luahan hati aku sendiri dan harap2 korang sebagai pembaca mengambil iktibar daripada post aku kali ini. InsyaAllah

semenjak 2 3 minggu ni, ataupun aku namakan sebagai minggu2 coursework & test ni, memang aku busy yang teramat sampai pernah sekali tu the whole week aku tak tidur dengan sempurna (improper sleep). ade class

Posted by Posted by zabed at 12:59 AM
Categories:

4 comments  

Wednesday, December 2, 2009



Post aku kali ni cerita benar time aku kat asrama Lipis dulu tapi aku ada edit2 sket supaya identiti "budak2 botak" tersebut tak dikenali. btw kepada budak2 botak tersebut, kalau korang baca post ni and korang terasa, jangan kecewa atau marah, aku bukan nak malukan korang or nak famous berdasarakn cerita korang, tapi aku nak jadikan iktibar kepada orang2 lain yang bace post ni gak, and mudah2an korang pun dapat pahala bila pembaca2 ambil iktibar berdasarkan cerita korang ni. InsyaAllah. Allah Maha Pemurah. :)

Cerita ni berlaku time SPM '07 tapi aku tak ingat paper ape waktu tu. tapi yang penting, TAK RAMAI BUDAK SEKOLAH AKU TAW PASAL CERITA NI. waktu tu dah malam, aku dengan kawan aku study kat bilik floor junior (bukan form 5). bagi yang tak paham tu, time SPM budak2 selain form 5 kena balik rumah untuk bercuti akhir tahun. so sambung cerita balik, aku dengan kawan aku ni nak cari tempat yang sesuai and jauh dari kebisingan untuk study secara peaceful malam tu. da jumpe 'port' best dah, sedar2 kat sebelah bilik kitorang study tuh rupe2nya ada jugak orang yang study kat situ. 3 orang budak botak. tak apa, kitorang tak kesah

Posted by Posted by zabed at 2:56 PM
Categories:

0 comments  

Saturday, November 28, 2009



actually, article ni aku penah post kat qalamkami.wordpress.com sebelum aku ada blog sendiri. tapi seperti yang aku penah mention sebelum ni, kalau kita ada ilmu or pengalaman, apa salahnya kita share bersama2. :)

“And don’t be weak in the pursuit of the enemy; if you are suffering (hardships)then surely, they (too) are suffering (hardships) as you are suffering, BUT you have a hope from ALLAH (for the reward, i.e. Paradise) that for which they hope not ; and ALLAH is Ever All-knowing, All-Wise.” (An-Nisa : 104)
“Verily, there has come unto you a Messenger (Muhammad S.A.W.) from amongst yourselves (i.e. whom you know well). It grieves him that you should receive any injury or difficulty. He (Muhammad S.A.W.) is anxious over you (to be rightly guided, to repent to ALLAH S.W.T., and beg HIM to pardon and forgives your sins in order that you may enter Paradise and be saved from the punishment of the Hell) ; for the believers (he S.A.W. is) full of pity, kind and merciful. But if they turn away, say (O Muhammad s.a.w.) : ALLAH is sufficient

Posted by Posted by zabed at 11:54 PM
Categories:

0 comments  

Assalamualaikum para pembaca (gila skema)

pergh. punya lah aku ambil masa nak buat blog, akhirnya Alhamdulillah dapat jugak aku buat satu blog. sekali lagi Alhamdulillah. cita2 aku tercapai. banyak gak motif2/tujuan kenapa aku nak buat blog. tapi itu korang sendiri la judge blog aku ni camana. InsyaAllah, aku cube update blog aku dari semasa ke semasa. bukan aku nak perasan aku ni macam penulis blog yang famous2 tuh

Posted by Posted by zabed at 10:52 PM
Categories:

0 comments  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>