Friday, September 24, 2010


Bismillahirrahmanirrahim

"Don't judge a book by its cover"

Selalu sangat dengar. Kat facebook lagi la. Jadi status, jadi "Favourite Quotations" dan macam-macam lagi la kot. Bosan maybe sebab dah boleh figure out dah maksud and bertambah bosan bila sendiri pernah experience dengan maksud idiom ni. Ape aku merepek ni?

Tak pe lah. Yang penting message tu macha!

"All that is gold does not glitter, all that glitters is not gold"



2008

      Sebelum masuk Sem 1, aku sempat kerja kat Sony Style KLCC tuh. Bukan cari pengalaman, tapi nak cari duit. Biasa lah, budak baru habis SPM kan. Nak beli tu, nak beli ni, lagi-lagi jenis yang suka jamming.

Posted by Posted by zabed at 11:01 AM
Categories:

3 comments  

Sunday, September 19, 2010


Selamat sejahtera.

     Mungkin post yang paling pendek kot. Yang penting message tu macha.

     Haha kelakar pulak time raya ni banyak gila TV paparkan/siarkan cerita-cerita hantu. 2 3 tahun lepas dulu cerita lawak spastik extreme. Sekarang cerita hantu. Yang lagi lawak, bila ada iklan promote cerita2 ni, dengan waktu bila dan bila, kemudian tiba-tiba disusuli pula dengan slogan (atau 'penyejuk jiwa') "Ceriakan Aidilfitri anda bersama *tuttttt*". Tengok cerita hantu boleh 'ceria'?? Haha tu yang aku gelak tu. "Takutkan/Seramkan Aidilfitri anda bersama *tuttt*".

     Aku pun nak buat iklan gak ah camni.



Ceriakan Aildilfitri anda dengan berpuasa enam!


Daripada Abu Ayub bahawa Rasulullah bersabda yang bermaksud: "Sesiapa yang berpuasa di bulan Ramadhan, kemudian mengiringinya dengan puasa sunat enam hari di bulan Syawal, pahalanya seperti berpuasa setahun"
[Hadith riwayat Muslim]



     Ni baru la 'ceria' geng. 30 + 6 = 36 hari. Tak sampai dua bulan pun, tapi boleh dapat ganjaran ibarat setahun berpuasa. Mana tak sengih kita dapat ganjaran free-free macam ni. Dosa kita dah la berlambak-lambak. Ceria tak Aidilfitri kita?



Posted by Posted by zabed at 10:32 AM
Categories:

1 comments  

Friday, September 17, 2010


Assalamualaikum wa rahmatullahi wa barakatuh. Salam sejahtera. Salam 1 Muslim Malaysia.

     Pergh. Lama gila tak blogging. Dah berhabuk dah pun page ni. Kalau post kali ni korang rasa-rasa macam bosan, paham-paham la ye. Haha :)

Posted by Posted by zabed at 12:03 AM
Categories:

2 comments  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>