Monday, May 31, 2010


Assalamualaikum wa rahmatullahi wa barakatuh. Salam saudara-saudara seMuslimku, moga-moga kita masih berada di jalan yang lurus ini, moga-moga kita masih lagi memikirkan tentang masalah umat kita pada hari ini. Insha Allah.


     "Carpe diem" atau maksudnya dalam English "Seize the day" adalah salah satu frasa atau phrase dalam puisi Latin oleh Horace. Ape kene mengene? Bace dulu

Posted by Posted by zabed at 11:44 PM
Categories:

2 comments  

Friday, May 28, 2010


Assalamualaikum wa rahmatullahi wa barakatuh. Salam sejahtera, Salam 1 Malaysia, Salam 1 Muslim.

Aftermath
     1. A consequence, especially of a disaster or misfortune
     2. A period of time following a disastrous event
 
Elok-elok je final paper 1st year aku ni paper Maths, sesuai dengan tajuk post ni.




     Situasi sewaktu minggu-minggu final exam ni same saje kat mane-mane pun. Time dekat sekolah pun same, time dekat universiti pun masih sama lagi. Ada trend yang sama time nak final exam ni. Trend apa? Trend.......... entah la. Try baca beberapa ayat Al-Quran kat bawah ni.

Posted by Posted by zabed at 4:49 PM
Categories:

1 comments  

Saturday, May 15, 2010



      Vroom! Now that's what I call 'excitement' on the road; superbike! But I didn't own any neither ride it. But frankly speaking, I prefer a bike rather than a car (not that I hate my KBG). And why is that? Dude, take a look at 'mat rempit' (street-underbone motorcycle-racer). These guys loooooovvveee to waste their fuel just for their 'cool' stunts (they said so) and of course, racing. All because of the price for the fuel itself; 5 ringgits for a full tank! And for a typical car, 50 bucks will do. For a guy like me, riding a bike is possible only in 'kampung' and not in KL and I can do a lot of things if  5 ringgits is all that it takes to fill my car's fuel tank until the meter reads "FULL".

Posted by Posted by zabed at 2:36 PM
Categories:

2 comments  

Thursday, May 6, 2010


Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum wa rahmatullahi wa barakatuh..

     Kisah kali ni berdasarkan pengalaman/tragedi/cerita/situasi yang pernah berlaku. Watak "Aku" dirahsiakan dan tidak bertujuan untuk memalukan beliau. Untuk menjadi pengajaran sahaja. Al-kisah...

Posted by Posted by zabed at 1:32 PM
Categories:

3 comments  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>