Friday, April 30, 2010


Bismillahirrahmanirrahim. In the Name of Allah, The Most Gracious, The Most Merciful

Assalamualaikum wa rahmatullahi wa barakaatuh.
Peace be upon you dear brothers and sisters.

     Post kali ni lebih ditujukan kepada mereka-mereka yang menyertai usrah dan juga mereka yang  melakukan kerja dakwah.

Posted by Posted by zabed at 7:08 PM
Categories:

1 comments  

Sunday, April 25, 2010


Bismillahirrahmanirrahim.. In the Name of Allah, The Most Gracious, The Most Merciful


Assalamualaikum dear brothers and sister.. Peace be upon you..
 

habuk
 
     Pheww. It's been awhile since I logged in my blog account. And it's been quite some time I didn't update a new entry either. Being busy or to be precise, being burdened by this ad-dunnia (world) loads kept me holding from continuing my da'wah (invitation to peace). Masha Allah. But still, Alhamdulillah, by Allah's will, I managed to complete the task given by the University; 2 projects for my 1st year in ECompE course. What a great relief Masha Allah! Done with the presentation, done with the Q&A Session and one of the project has been submitted. Alhamdulillah! I'm soooooo grateful to Allah that He, The Almighty grant me (weak, skinny, limited knowledge slave) power and knowledge to complete both of the projects! :D


     Below are the two subjects that require project building skills (summarized):

Posted by Posted by zabed at 12:17 AM
Categories:

3 comments  

Thursday, April 8, 2010


Salam 1 Muslim, Salam 1 Malaysia.


     Minggu lepas bersamaan minggu terakhir bulan March 2010, mesin basuh kat rumah sewa aku ni rosak. Nak tak nak kena basuh baju guna tangan sama macam kat asrama sekolah dulu. Perah perah perah. Fuuh tough tangan aku kalau setiap hari kalau gini. Kalau 2 3 baju tak pe jugak. Ni sampai 7 8 baju sekali. Tak kira dengan seluar lagi tu. Teguran untuk aku. Tu la malas sangat nak basuh baju bila ada free time. Kan dah kena, mesin basuh dah rosak, habis baju selama seminggu tidak dibasuh-basuh lagi. Ish ish ish. Check-check balik, rupa-rupanya short circuit ajaa dong. Pastu tarik main switch plug dalam bilik stor kemudian mesin basuh tu elok balik, boleh ON dah. Ish ish ish. Innalillahi wa inna ilaihi rajiuunn.

Posted by Posted by zabed at 6:36 PM
Categories:

14 comments  

Saturday, April 3, 2010


Bismillahirrahmanirrahim. In the Name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful.


Assalamualaikum dear brothers and sisters in Islam. Peace be upon you fellow friends.

    Kadang-kadang kalau kita tengok pen, tak kisah lah kita punya ke or kawan kita punya ke, dalam kebanyakan masa kita akan lihat pen tersebut sedang ber'aksi'. Aksi camana? Digenggam kemudian dikeluarkan cecair dari perutnya dengan bertujuan untuk menulis atau melukis.Selain dari tu, apa lagi aksi yang kita biasa lihat pada pen tersebut? Diputar-putar pen tersebut dengan pelbagai skill. Ada yang berputar-putar di celah jari-jari tuan mereka, ada yang yang berputar 360 darjah pada satu jari sahaja dan macam-macam skill lagi. Apa lagi aksi yang kita biasanya selalu lihat selain aksi-aksi yang aku mention kat atas ni? Pen tersebut dibaling jauh-jauh oleh tuan mereka. Dibaling, dibuang, dilontarkan dan berbagai-bagai aksi yang membabitkan force dengan distance. Kemudian, biasalah kan kadang-kadang kita pun curious gak kenapa si tuan ni selalu baling-baling pen dia. Kesian tengok pen tu walaupun tak bernyawa tapi selalu dibaling-baling. Pastu kita tanya tuan dia kenapa buang pen tu? Apa jawapan yang paling famous atau yang selalu kita dengar bila ditanya soalan-soalan seperti ini? "Ni pen aku, suka hati aku lah nak buat apa dengan pen ni!"

Posted by Posted by zabed at 5:44 AM
Categories:

1 comments  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>