Friday, February 26, 2010


A: Bro! Lu gi tak gig Caliban bulan lapan ni?

H: Aiyark! Lupa la bhai nak beli tiket die! Lu ada tiket lebih tak?

A: Sory ah geng. Ni pun kawan aku yang tolong belikan. Next time je la eh? Hahaha

H: Arghhh!! Menyesal gile aku tak beli awal2! Hish ni nak menyumpah ni! #$%^&%$#!!

Posted by Posted by zabed at 4:03 PM
Categories:

9 comments  

Saturday, February 20, 2010




     Rakyat Malaysia mana yang tak kenal cerita Gerak Khas kat TV2 tuh? Dengan aksi dan stunt yang mengalahkan cerita Tamil, gelagat drift kereta polis yang maut bagaikan Takumi dari Initial D, meletup di sana sini dengan teknologi grafik tinggi ala-ala Star Wars, kecerdikan ahli-ahli Gerak Khas menyelesaikan kes bak Sherlock Holmes, tak kira pangkat ataupun harta rela berjuang demi negara tercinta, dan macam-macam lagi. Mula ditayangkan pada 4 May 1999, sudah hampir 11 tahun Gerak Khas bermaharajalela pada setiap malam Selasa di TV2, dan hasil daripada penat lelah Yusof Haslam selaku director dan diizinkan Allah, semakin ramai bilangan rakyat Malaysia mengenali atau mengetahui realiti Pasukan Gerakan Khas.

Posted by Posted by zabed at 10:31 PM
Categories:

5 comments  

Tuesday, February 16, 2010


 Keadaan saudara Muslim kita di Palestin pada waktu Solat Jumaat

     Macam kebiasaan hari Jumaat, semua laki Muslim diwajibkan ke atas mereka untuk menunaikan solat pada hari Jumaat pada waktu Zuhur di masjid. Masjid yang biasanya lengang dan kosong tidak berpenghuni tiba2 saja sesak pada hari Jumaat. Satu fenomena yang agak pelik. Begitu jugalah keadaan di Taman Melawati pada minggu lepas bersamaan 12 Februari 2010.

Posted by Posted by zabed at 7:25 PM
Categories:

2 comments  

Saturday, February 13, 2010





     Kebanyakan orang yang aku tanye pasal rehabilitation center (rehab) ni mesti diorang akan jawab;




"Oh, pusat serenti dadah kan?"
"Oh, tempat untuk orang jahat jadi insaf kan?"
"Penjara dikira jugak ke?"

Posted by Posted by zabed at 12:35 AM
Categories:

7 comments  

Saturday, February 6, 2010


     Minggu lepas bersamaan malam Sabtu hari Jumaat (29/1/2010), aku pergi Kelantan bersama2 teman seperjuangan. plan punya lama dari tahun lepas lagi akhirnya Alhamdulillah, program ke Kelantan akhirnya berjaya jugak. Pergh, jauh bhai nak pergi Kelantan tu. Mane ade direct highway nak pi sana. Lalu jalan biasa je beb nak gi sana. kalau lalu highway pun dari tol Karak sampai Bentong pastu lalu jalan biasa sampai Kelantan. challenging tak challenging nak pergi Kelantan, semata-mata nak tengok bagaimana negeri yang dikatakan Serambi Mekah tu.

     gangster berbaju putih dari Bangi

Posted by Posted by zabed at 5:13 PM
Categories:

17 comments  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>