Thursday, January 28, 2010


      
     Bulan Februari nanti giliran budak2 yang buat persediaan nak fly g Australia and New Zealand. Alhamdulillah, segala puji bagi Allah sahaja, Tuhan yang Maha Pemurah telah mengizinkan beberapa kawan-kawanku untuk sambung belajar di sana. dan ucapan selamat maju jaya bagi korang, semoga korang tak sia-siakan anugerah yang diberi Allah. Insya Allah.


      bagi yang tak dapat fly, atau tak cukup syarat atau menolak offer bukan kerana kerelaan hati, jangan bersedih (la tahzan). La tahzan, innallahama'ana. Jangan bersedih, sesungguhnya Allah bersama kita.

Posted by Posted by zabed at 7:43 PM
Categories:

16 comments  

Sunday, January 24, 2010


      "Allahu akbar Allahu akbar!". Azan dikumandangkan menunjukkan waktu subuh sudah menjelma. Macam biasa, seorang hamba Allah bangun dari tidur, bersiap-siap nak pergi solat subuh berjemaah bersama bapa mertuanya. Dah selepas kedua-duanya habis bersiap, mereka pun ready nak pergi surau/masjid dengan naik kereta.pada pagi itu, semua berlaku macam biasa tapi satu perkara saja yang lain. Kebiasaannya, si anak mertua yang tolong drive kereta pergi surau/masjid. Tapi tak taw apa yang berlaku, tiba2 dia rasa penat dan mintak bapa mertuanya tolong drive pulak. jelas si anak mertua, katanya dia penat.

Posted by Posted by zabed at 12:36 AM
Categories:

2 comments  

Monday, January 18, 2010



     Sedar tak sedar dah setahun lebih dah. setahun ape? birthday ke? dah habis sekolah ke? masuk blaja U ke? 1st year degree ke? dekat negara luar ke? kalau tak sedar lagi, dah setahun lebih dah Gaza diceroboh Zionist Israel yang kejam dan tidak berhati perut tu.

Posted by Posted by zabed at 12:00 AM
Categories:

6 comments  

Wednesday, January 13, 2010


Dari kiri: Imran, Izhar, (entah), Amirul & gua sendiri
 

bersama sponsor kita (yang tengah berdiri), Encik Maulud

Posted by Posted by zabed at 2:11 AM
Categories:

0 comments  

Wednesday, January 6, 2010



     Bila sebut pasal game Pokemon aku teringat beberapa nama yang agak sebati dengan picture di atas; Syafiq Mahbob, Hariz Afiq, Muhammad Ahmad Sodikin dan Muhaimin MK. 4 orang ni termasuk aku antara orang yang kuat gila main game ni time form 1 dulu (2003). Yang aku masih ingat, Muhammad yang beli cd, pastu the rest of budak2 kelas aku pinjam cd game ni dari Muhammad. haha memang perangai macam budak2 betul. tapi sekarang kalau main game ni boleh layan lagi kot. hahaha entah la.

Posted by Posted by zabed at 1:17 AM
Categories:

2 comments  

Sunday, January 3, 2010







Situasi 1:
 Vroom vroom. enjin KBG 5913 berdentum. check-check balik, aisehman minyak tinggal satu bar. tak apa lah kalau begitu. jalan kaki pergi surau pun ok. sampai2 kat surau je, terkejut beruk. Hah?? Mana orang lain pi ni? tak kan ada sorang makmum dan sorang imam? yang sorang makmum tu yang azan tadi. Dimanakah para jemaah yang lain? Malaskah?

Posted by Posted by zabed at 12:19 AM
Categories:

2 comments  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>